Bij mijn vaste vishandel Heinen kan ik Edward van te voren bellen en mijn bestelling plaatsen. Zo heb ik dus altijd de meest verse producten vers van de afslag.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst de komkommersalade. Neem een kom erbij en doe hierin alle ingrediënten voor de dressing. Neem een garde erbij en klop het tot een mooie gladde dressing. Snij de komkommer door het midden en met een lepel rasp je het zachte gedeelte met de pitjes eruit. Snij daarna de komkommer in smalle reepjes. Schil de rode ui en snij ook deze door het midden en daarna in smalle reepjes. Voeg bij de dressing en mix het goed door elkaar. Dan zet je de schaal weg in de koelkast tot gebruik.
Pak het (ontdooide) filodeeg erbij en snij het in smalle repen die je nog een keer door het midden snijdt. Zo krijg je kleine rechthoekjes. Pak een bakblik bedekt met bakpapier erbij. Leg hier één velletje op en bestrijk deze met een kwastje met wat gesmolten boter. Strooi er vervolgens wat zaadjes op. Doe dit vier keer en eindig op de bovenkant met de zaadjes.Verwarm de oven op 200 graden en zet het bakblik met de filodeegvelletjes in de oven voor ongeveer 15 minuten tot de velletjes mooi goudbruin zijn.
Terwijl de velletjes bakken snijden we met een super scherp mes de tonijn in mooie blokjes van ongeveer een halve centimeter. Doe ze vervolgens in een schaal en schenk er een klein beetje sojasaus overheen en strooi er wat versgemalen peper op.
In een koekenpan bak je twee minuten een aantal takjes zeekraal. Daarna snij je ze wat fijner en voeg je ze toe aan de tonijn.
En dan wanneer de filodeegvelletjes klaar zijn haal je ze uit de oven en pak je de schaal met de komkommersalade erbij.