Shepards pie met knolselderij is van oudsher een “poor mans dish”, het werd namelijk gemaakt met restjes vlees. Tegenwoordig is het één van de standaard gerechten die je bijna in elke Engelse of Ierse pub wel kunt vinden.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem eerst een pan erbij en doe hier water met wat zout in, en kook dan de aardappelen in 20 minuten gaar. (geschilde aardappelen)
Terwijl de aardappelen staan te koken gaan we aan de slag met de vulling. Maak de wortel en de knolselderij schoon en hak ze in kleine blokjes. Ook snipper de je witte uien en de knoflook. Shepards pie met knolselderij
Pak een koekenpan met dikke bodem erbij en doe hierin het gehakt, met een spatel rul je voorzichtig het gehakt. Voeg eerst de uien en de knoflook toe en vervolgens de gehakte groenten. Bak het geheel een paar minuten en voeg dan de passata toe. Breng het geheel op smaak met zout, peper, rozemarijn, het scheutje Worcestershire en voeg als laatste de velderwtjes toe. Laat het geheel op laag vuur gaar worden.
Als de aardappels gekookt zijn maak je er een puree van met wat roomboter en een scheutje melk. Ook de puree breng je op smaak met peper en zout en 2 eetlepels mosterd. Mix het geheel goed door elkaar.
Pak je ovenschaal erbij en doe hier eerst de gehaktmix in, daarna schep je de puree erop en en met een vork duw je het wat aan en trek je wat leuke streepjes.
Zet in de oven onder de grill en laat de puree van de shepards pie mooi bruin kleuren.
En wanneer de shepards pie met knolselderij mooi bruin is haal je hem uit de oven en serveer je deze pie gelijk.