In deze bietjes salade met brie croustillants heb ik rode bietjes gebruikt. Bieten zijn heel geschikt om rauw te eten maar ook om te koken of zelfs te poffen.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Wanneer je zelf de bietjes wilt koken moet je hiervoor wat extra tijd nemen want ze moeten wel een uurtje koken voor ze echt helemaal zacht zijn. Maak de bietjes schoon maar laat de schil er wel op zitten! Zet ze op met water, een schepje suiker en twee eetlepels azijn. Breng aan de kook en laat ze een uur sudderen. Verwijder de schil na het koken.
Ook voor de pesto geldt dat je deze kant en klaar kunt kopen maar ook deze is zo gemaakt en niets lekkerder dan verse huisgemaakte pesto. doe een beetje extra olijfolie erbij om zo een mooie dressing te maken.
Om de croustillantes te maken neem je eerst een stuk brie en snij je deze in kleine blokjes. In een bakje klop je een eiwit los. Zet twee andere bakjes klaar waarin je de bloem en de sesamzaadjes doet. Haal eerst het blokje brie door de bloem zodat er een mooi laagje omheen zit. Vervolgens haal je hem door het eiwit en dan de sesamzaadjes. Leg ze allemaal opzij tot je klaar bent. Verwarm daarna in een koekenpan met dikke bodem wat olijfolie of arachideolie. Leg voorzichtig de brie-blokjes in de hete olie en bak ze aan alle kanten mooi goudbruin. Let natuurlijk op dat je je vingers niet brandt als je de blokjes erin legt.