Boeremoos met braadworst is niets meer dan een heerlijke pan met boerenkool met worst! In vroegere tijden werd dit als traditie gegeten in Venlo tijdens de boerenbruiloft op carnavalsdinsdag.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Kruid eerst de worst met de vleeskruiden en pak daarna een koekenpan met dikke bodem erbij. Bak de worst aan beide zijdes mooi aan met wat boter. Voeg daarna een beetje lauw water toe en leg het deksel op de pan en laat de worst op suddervuur graag worden.
In een grote pan doe je eerst de aardappels en strooi daar zout overheen, voeg dan de boerenkool toe en zorg dat het onder water staat. Zet op het vuur en kook het in twintig minuten gaar.
Terwijl de beide pannen opstaan bak je in een klein koekenpannetje de spekjes lekker krokant en bewaar je het vet om straks de boerenkool meet te stampen.
Giet het vocht af van de boerenkool en aardappels en pak je stamper erbij doe een beetje roomboter en een beetje spekvet erbij en stamp het geheel tot “Moos”. Mix er de spekjes doorheen.