Op de meeste Franse scholen wordt er op school gegeten en zijn het de koks op school die de maaltijden bereiden. Mocht je op een Franse school hebben gezeten zul je dit vast eens gegeten hebben.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Koken à l’Anglaise houdt dus in dat je elke groente apart in zout water kookt. De sperziebonen en de doperwtjes kunnen wel in hetzelfde water gekookt worden.
Rasp de wortel en snij deze vervolgens in kleine blokjes, schil de koolrabi en snij ook deze in blokjes. De sperziebonen koken we heel. Pas na het koken snijden we deze in kleine stukjes.
Zet eerst een pan op met water en doe hierin een handvol grof zeezout. Breng dit aan de kook. Zet op je aanrecht een grote kom met ijswater ( of heel koud kraanwater) neer met daarin en vergiet.
Kook eerst de sperziebonen, beetgaar in ongeveer 5 minuten, met een schuimspaan schep je de boontjes in het vergiet wat in de kom met ijswater staat. Zo stop je het kookproces van de groenten en behouden ze hun mooie kleur. Laat de groenten verder uitlekken op keukenpapier.
Herhaal dit proces nu weer met de doperwten en vervang daarna het water voor nieuw gezouten water. Breng weer aan de kook en kook nu de koolrabi, daarna de wortelen.
Wanneer alle groenten goed zijn uitgelekt en gedroogd met keukenpapier snij je de sperziebonen nog in kleine stukjes van 5 mm.
Hak nu de verse peterselie helemaal fijn.
Pak een grote kom erbij en doe hierin alle groenten en meng dit met 2 of 3 eetlepels mayonaise. Doe dit voorzichtig zodat je niet de groenten kapot drukt. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met vers gemalen zwarte peper.
Kook als laatste de eieren en snij de tomaten door het midden.