Met deze ijzige temperaturen en een Syberische oosten-wind die hier over de dijk blaast gaat een lekker soepje er wel in! Ik had nog één zak paprika’s op het aanrecht liggen en een bakje salie in de koelkast.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pak eerst je snijplank erbij. Maak de uien schoon en snij ze in grove stukken. Doe ze in een grote ovenschaal.
Maak vervolgens alle paprika’s schoon, de knoflooktenen, en de wortel. Hak alles in grove stukken en doe deze dan in de ovenschaal erbij. Druppel er wat olijfolie overheen en bestrooi met peper en zout. Hussel de groenten door elkaar en zet ze in een oven op 200 graden. Laat de groenten grillen voor 35 minuten.
Zet ondertussen een grote pan op het vuur met anderhalve liter water en doe hier de bouillonblokjes bij. Voeg hier de blaadjes salie aan toe en laat deze 10 minuutjes meekoken. Haal ze er daarna uit.
Wanneer de groenten gegrild zijn kieper je voorzichtig de hele ovenschaal leeg in de soeppan. Roer het door en laat de groenten even 5 minuten meekoken. Pak daarna je staafmixer erbij en pureer de groenten helemaal glad tot je en mooie soep hebt.