Cleaneating courgette met kalkoendij? Wat is nou dat clean-eating? Jullie hebben de laatste tijd wel vaker op mijn Facebook pagina en op Instagram foto’s gezien waar ik over clean-eating spreek.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
Neem daarna een koekenpan erbij en doe hierin een beetje olijfolie en dan de kalkoendij. Strooi er wat peper en Provençaalse kruiden overheen en bak ze even aan. Je hoeft ze niet helemaal gaar te bakken want ze gaan zo de oven nog in. Zet apart tot je zo de courgettes gaat vullen.
Pak de gewassen courgettes erbij en snij ze door het midden. Daarna snij je een ruitjes patroon in het vruchtvlees en schrap je dit met een lepeltje eruit.
Snij de groene paprika is kleine stukjes en snipper de ui. Vermeng deze groente met het vruchtvlees van de courgette tot een groentemix. Hier doe je ook een paar lepels van de rijst mix bij.
Vet dan een grote ovenschaal een beetje in met wat olijfolie en leg de courgettes erin. Vul de courgettes met de groentemix en leg er daarna de stukjes kalkoendij op.
-Strooi als laatste een handje vol geraspte kaas erover en zet de schaal in de oven voor ongeveer 20 minuutjes. De courgettes zullen niet super zacht zijn, ze hebben een beetje een bite.