Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Bereid eerst alle groenten voor zoals hierboven in de ingrediëntenlijst is beschreven.
We maken de tzatziki als eerste zodat deze daarna in de koelkast nog even lekker in kan trekken. Pak de komkommer erbij en schil deze, daarna snij je hem door het midden. Met een lepeltje rasp je de zaadjes eruit. Rasp daarna de twee helften met een grove rasp. Leg het in een vergiet en laat goed uitlekken, duw desnoods met de bolle kant van een lepel het vocht eruit.
Pak een bakje erbij en doe hierin de yoghurt, een scheutje olijfolie, peper, zout, gepeste teen knoflook en een klein scheutje azijn. Meng dit door elkaar en voeg als laatste de komkommer toe. Mix het geheel en doe er daarna wat vershoudfolie over en zet weg in de koelkast tot gebruik.
We gaan verder met de salade. Pak een kom erbij en doe hierin alle in blokjes en stukjes gehakte ingrediënten. Breng op smaak met peper en zout en een scheutje azijn en olijfolie. Ook deze eten we opzij tot we gaan eten.
De burgers
-Doe eerst het gehakt in een grote kom. Voeg daar dan de rest van de ingrediënten aan toe en breng op smaak met de Griekse kruidenmix. Kneed vervolgens het ei en het paneermeel erdoor en vorm er vier mooie burgers van. ( Paneermeel op gevoel, zorg dat het niet te droog wordt.)
Verhit de grill en leg daarna de burgers op de grill. Bak ze tot ze mooi gaar zijn.
-e kunt ten slotte de pitabroodjes op de grill verwarmen, in de oven of zelfs in een tostirooster.