Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de biet. Snij deze eerst in dunne plakjes. Schil de rode ui en snijd deze in hele fijne ringen. Pak een lege weckpot ( of als je die niet hebt een lege jampot) en meng hierin de rode wijnazijn, de granaatappelmelasse, en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Doe dan hier de biet en ui in en laat minimaal een uur marineren. De avond ervoor is nog beter natuurlijk.
Neem dan de kippedijfilets er bij en sla deze nog wat extra plat. Doe dit door ze tussen een laagje vershoudfolie te leggen. Breng ze op smaak met de picadillo kruiden en bak ze daarna gaar in een koekenpan met wat olijfolie.
Maak de bloedsinaasappels schoon. Snij met een mes de boven en onderkant eraf en zet hem dan op een snijplank. Snij met een ronde beweging de schil en het wit er vanaf. Vervolgens snij je ze in mooie plakken. Leg twee plakken apart om het sap te gebruiken voor de dressing.
Neem een potje of kommetje erbij en doe hierin alle ingrediënten van de dressing en schud het goed door elkaar. Het sap van de sinaasappel komt doordat je de plakken bloedsinaasappel uitknijpt boven het kommetje.
Maak dan het blikje linzen open, doe ze in een vergiet en spoel ze af met koud water, laat ze daarna goed uitlekken.