Niets leukers dan kletsen met foodies en recepten met elkaar delen. Allemaal mensen met passie voor lekker eten en mooie producten. In deze rubriek ga ik op visite bij de mensen thuis en koken zij voor mij hun favoriete recept. de bonenburger
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pak eerst je keukenmachine erbij, doe hier het uitgelekte blikje bonen in, de bevroren tuinbonen, het sap van de limoen en de kruidenmix voor de burgers. Pulseer dit met je machine tot je een mooie mix hebt. Je mag best nog wat stukjes boon zien, het hoeft niet helemaal tot moes gedraaid te worden. Daarna voeg je het kommetje tarwebloem toe en mix je dit door het bonenmengsel.
Strooi op je werkblad wat bloem en schep hierop het bonenmengsel en vorm er een mooie bol van. Zoals je in de video kunt zien maken we er dan vier gelijke delen van die we tot burgers vormen. Leg ze op een bordje met wat bakpapier en dan kunnen ze de koelkast in om wat op te stijven. Ongeveer 10 minuutjes.
Terwijl ze in de koelkast staan maken we de salade. Maak het uitje schoon en snipper deze en doe alle groenten in een kom. Voeg wat yoghurt, en de mosterd toe en hussel het geheel door elkaar. Breng op smaak met wat zout en peper. Als je wat overhoudt gebruik je dat gewoon voor een andere dag.
Dan gaan we de burgers bakken. Pak je koekenpan erbij en doe hierin een flinke scheut olijfolie. Wanneer deze heet is leg je de burgers erin en bak je ze op middelhoog vuur voor drie minuutjes aan beide zijdes.
Als ten slotte de burgers lekker krokant gebakken zijn haal je ze uit de pan en gaan we de broodjes bouwen. Rooster even kort je broodjes en besmeer beide zijdes met wat mayo en ketchup. Leg wat sla en tomaat op het onderste broodje, daarop de burger en als laatste een beetje salade. Prik er een leuke prikke