We zitten vandaag allemaal lekker in de sfeer voor Halloween. Wij hebben pompoen-lantaarns gemaakt dit jaar en dat is toch wel hét symbool van Halloween geworden
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.
Neem de ui en de knoflook erbij en snipper deze fijn. De zuurkool haal je uit het zakje en doe je in een vergiet. Laat deze heel goed uitlekken en knijp het laatste vocht er helemaal uit.Halloween jack O'lantern pie
Neem een koekenpan erbij en rul hier eerst het gehakt in, het overtollige vet schenk je uit de pan anders wordt het te vet. Doe daarna de ui en de knoflook erbij en breng het op smaak met peper/zout en pumpkin spice kruiden. Heb je die niet of vind je dat niet lekker doe er dan kruiden naar jouw smaak bij.
Snij de kastanjechampignons in kwarten en voeg deze samen met de zuurkool in de pan erbij. Laat het geheel nog even stoven.
-Pak kleine ronde ovenschaaltjes erbij en vet deze in met wat olijfolie. Van het bladerdeeg snij je rondje die precies Halloween jack O'lantern pie bovenop het bakje passen. Met een scherp mesje maak je kleine gezichtjes in het bladerdeeg.
Voordat je de pie-vulling in de bakjes schept doe je nog wat cranberry-saus in de pan, deze combinatie met de zuurkool is echt heerlijk!
Leg als laatste de bladerdeeg Jack O’lantern gezichtjes op de bakjes en besmeer ze met losgeklopt ei. Zet ze vervolgens voor 20/25 minuutjes in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.