Soms heb je een idee in je hoofd maar geen idee of dat dan ook vertaald naar een lekker gerecht op je bord. Ik had zin in pizza maar niet in een dikke bodem of om überhaupt zelf de bodem te maken.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We gaan eerst de eendenborst bakken. Pak de borst erbij en snij met een heel scherp mes een ruitjes patroon in het velletje. Verhit een koekenpan en bak vervolgens de borst met het velletje naar beneden in de pan aan. Als het vet begint te smelten draai je hem om en bak je hem een paar minuutjes op de andere kant. Hij moet zeker niet door en door gebakken worden. Zo’n twee tot 3 minuutjes aan elke kant. Vouw hem daarna in een aluminiumfolie om te laten rusten. Als hij is afgekoeld snij je hem in hele dunne plakjes.
Stoom of kook de bimi- stronkjes beetgaar en leg ze apart tot gebruik.
Snij de ui in halve ringen en doe een beetje olie in een schone koekenpan. Bak hier rustig de ui glazig in. Voeg dan de suiker en balsamicoazijn toe en laat het geheel op laag vuur rustig pruttelen tot de uienringen helemaal zacht zijn geworden.
Haal de roti uit de verpakking en besmeer ze met een lekkere laag groene pesto.
Verwarm je oven voor op 200 graden. Leg de roti’s op een rooster en bekleed ze verder met de kappertjes, bimi, uitjes en plakjes eendenborst. Zet vervolgens in de over voor 3 minuutjes.
Klop van alle ingrediënten voor de saus een heerlijke knoflooksaus.