Kale-watte? Ik hoor je denken ” Francine wat is dít nou weer” … Dat zal ik jullie eens vertellen. Meet the Kalettes heerlijke bloemkoolspruitjes. Groente met een twist dus.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We gaan eerst het stoofvlees maken. Dit kun je eventueel een dag of avond van te voren doen want het vlees moet minimaal 4 tot 5 uur stoven op laag vuur of in de oven. Snij het vlees in kleine blokjes en bak ze rondom aan tot ze mooi bruin zijn. Haal het vlees uit de pan en leg even apart.
Snij de champignons in kwarten en snipper de ui. De verse kruiden haal je van hun stokjes en hak de blaadjes fijn. Bak nu alles in de koekenpan aan en voeg het vlees er weer aantoe. Breng op smaak met peper en zout en giet er de rode wijn op. Vul aan met runderboullion tot het vlees onder staat en laat vervolgens 4 tot 5 uur stoven op laag vuur.
De galette maken.
Haal het deeg uit de koelkast en rol het voorzichtig uit op een bakpapier op een bakblik. Smeer 2 tot 3 eetlepels crème fraîche op het deeg. Vervolgens een eetlepel of 5 cranberry saus.
Was de kalettes goed onder de kraan en laat ze uitlekken, roerbak ze kort in een koekenpan met nog wat champignons erbij en zet even apart.
Schep met een schuimspaan wat stoofvlees op de galette, zie de foto. Zorg dat het niet te nat wordt dus laat het vlees op de schuimspaan even uitlekken boven de pan! Bovenop het stoofvlees schep je Kalettes.
De laatste stappen zijn de brie en nog wat extra cranberrysaus toevoegen en dan voorzichtig de rand omvouwen. Smeer de rand in met het losgeklopte ei en bestrooi met wat Provencaalse kruiden.
Zet de galette in de oven op 200 graden en bak hem af in ongeveer 25 minuutjes, als hij te snel verkleurt verlaag dan de temperatuur naar 180 graden en bak hem ietsjes langer.