Deze keer werd ik een beetje verliefd op mijn tarte tatin! Nog vóórdat ik er een stuk vanaf had gesneden of überhaupt een hap van had genomen wìst ik : dit is een topper!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm eerst je oven voor op 210 graden.
Snij de witlofstronken door het midden, je kunt door een kleine “V” te snijden het meest bittere gedeelte van het kontje eruit snijden.
Neem een quichevorm erbij van een doorsnee van 24 cm. In een steelpannetje doe je het blok roomboter en laat dit smelten. Als alle belletjes van het water weg zijn voeg je de twee eetlepels kristalsuiker toe en al roerend laat je deze smelten. Als de suiker is gesmolten giet je de helft in de quichevorm en zorg je dat de hele bodem een laagje heeft.
Leg de witlofjes nu met hun bolle kant naar beneden in een soort stervorm en giet hier de andere helft van de boter/suikermix overheen. In het midden waar een soort rondje in ontstaan strooi je de cranberry’s.
De opbouw van de tarte tatin
Dan gaan we de witlof afdekken. Strooi wat verse blaadjes tijm over de witlof en dek het af met de plakken kaas. Over de plakken kaas leg je als een soort dekentje het bladerdeeg. Stop de randjes een beetje in en dan kan hij de oven in.
De oven in met de tarte tatin
Ik heb deze tarte tatin eerst een 10-tal minuten op 210 graden gebakken, toen werd het deeg mij te snel bruin en heb ik de temperatuur verlaagd naar 200 graden. In totaal is hij 35 minuutjes in de oven gegaan.