Dit recept schreef ik uit op de laatste dag van het jaar 2018. Omdat er de hele avond lekker geborreld, gehapt en gesnackt gaat worden is het wel fijn om voor de volgende dag een lekker soepje klaar te hebben staan.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst de pastinaken en de wortels schoon. Daarna snij je deze in blokken. Ook de ui en de knoflook maken we schoon en deze kun je snipperen, dat hoeft niet super fijn te zijn. De selderij snij je ook in stukken.
Neem een soeppan erbij en doe hierin een scheut olijfolie, daarna bak je eerst de knoflook en de ui glazig en dan voeg je de rest van de groente aan de pan toe. Bak het geheel al omscheppend voor een minuutjes of 5.
Even een aantal minuten de groenten bakken in de pan.
Voeg dan het bouillonblokje en 500 ml water toe aan de pan en breng het geheel rustig aan de kook. Laat het een 30 minuten lekker pruttelen. In de tussentijd kun je de verse pesto maken, lees hier hoe je dat doet.
Pak als laatste je staafmixer erbij en mix het geheel tot een gladde soep. Deze soep is best stevig van structuur, als je hem wat gladder wilt hebben voeg dan nog wat extra water toe.