Het aspergeseizoen luid ik bij deze in! Iedereen weet natuurlijk gelijk wat ik bedoel met wit goud in een krokant jasje. En goud zijn ze op het moment waard hoor
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We laten eerst het filodeeg ontdooien. Terwijl dat gebeurt neem je een kommetje erbij en doe je hier een 50 gram roomboter in. Laat deze in de magnetron smelten.
Maak de asperges schoon en stoom deze tot ze beetgaar zijn. Ik ben zelf niet zo fan om ze te koken omdat ik een stoomoven heb. ( 20 min )
Bak de spekjes uit in een koekenpan, let op: niet helemaal uitbakken.
Klop de eieren met de crème fraîche in een kom tot een egale massa, breng op smaak met de kruiden, peper en zout.
Eerst gaan de beboterde vellen filodeeg in de ovenschaal.
Pak vervolgens je ovenschaal erbij. We gaan de vellen filodeeg aan beide zijdes insmeren met de roomboter. Daarna leg je ze in de schaal maar wel op die manier dat er nog een randje overblijft om terug te vouwen.
Snij de gestoomde asperges in stukjes en leg deze op het filodeeg. Daar giet je dan het eiermengsel overheen.
Als laatste doen we de spekjes erbij en leggen we de in stukken gesneden mozzarella bovenop de asperges. Vouw de rand terug naar binnen zodat er een mooi randje ontstaat.
Vouw de randjes weer terug en zo gaat hij dan de oven in.
Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 minuten.