Laatst plaatste ik een recept van ossobuco op geheel eigen wijze, maar er is natuurlijk ook een “originele” ossobuco. Dit is een recept wat zijn origine vindt in Milaan.
1citroen - de schil van een biologische onbespoten
6takjesverse platte peterselie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de groenten, schrap de wortel schoon en snij de bleekselderij en ui in kleine stukjes.
Het vlees paneren
Haal de schenkels eerst door de bloem met zout en peper.
Neem de schenkels erbij en haal deze door een schaal gevuld met bloem. Je kunt de bloem al wat op smaak brengen door hier zout en peper doorheen te doen.
Neem een koekenpan met een hoge rand erbij en doe hier eerst een laagje olijfolie in. Verhit de olie en voeg daarna de roomboter toe. Bak de schenkels aan beide zijdes mooi goudbruin en leg ze op een bordje apart. Daarna kun je in het vet de groenten fruiten. Leg dan de schenkels in de pan erbij.
De schenkels stoven
Blus dus schenkels niet met koude wijn af! Verwarm de wijn in een pannetje. Schenk deze dan bij het vlees en groente. Laat het heel even inkoken, daarna voeg je de (warme) bouillon toe. Laat daarna het vlees sudderen voor twee uur tot het lekker zacht is. Je kunt het vlees draaien maar zorg er wel voor dat het merg in het bot blijft zitten.
De gremolata maken
Tijdens het stoven maak je de gremolata, dit is een heerlijk geurend kruidenmengsel wat je serveert bij de ossobuco. Doe alle ingrediënten van de gremolata in een keukenmachine en meng alles tot een korrelig mengsel. ( de schil moet je voorzichtig met een mesje van de citroen snijden deze kun je daarna nog gewoon persen)