Een gegrilde kip, lekker sappig van binnen, een krokant knisperend korstje van buiten en die geur! Er is bijna niets lekkerders dan een keuken inlopen en deze geur te ruiken.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen dus met de bereiding van kip in airfryer een dag voordat je de kip wilt eten. Neem een kommetje erbij en doe hier alle ingrediënten van de marinade in. Mix het geheel met een garde en smeer vervolgens de kip er helemaal mee in. Als er wat overblijft schep dit dan in de holte van de kip. Leg de kip in een schaal afgedekt met vershoudfolie en zet weg in de koelkast. De volgende dag haal je de kip op tijd uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
De kip bakken
Je hoeft de aerofryer niet van te voren te verwarmen. Leg de kip met de borst naar beneden in het bakmandje en doe deze terug in het apparaat. Zet de temperatuur op 180 graden en bak de kip 30 minuutjes
Als de 30 minuutjes voorbij zijn haal je de bakmand weer uit het apparaat en draai je de kip om. Het kan zijn dat de bovenkant een klein beetje zwart lijkt, dit is de bruine suiker die op de kip ligt. Zet daarna weer terug en bak de andere kant op 180 graden voor nog eens 20 minuten.
Haal de kip uit de airfryer en leg hem op een bord of plank en laat hem even 10 minuten afdekt met aluminiumfolie met rust. De sappen lopen zo niet gelijk helemaal uit de kip en blijft daardoor lekker juicy.