Ken je dat? Je proeft iets voor het eerst en bent gelijk fan van het product! Dat had ik met zwarte knoflook. Een heel gek gedroogd bolletje met een beetje plakkerige zwarte teentjes knoflook erin.
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de ui, pel de buitenste laag eraf en snipper hem vervolgens. De zongedroogde tomaatjes en de zwarte knoflookteentjes snij je in kleine stukjes. Rasp de Parmezaanse kaas met de fijne rasp zodat je hele fijne zachte snippers krijgt. Doe de rasp in een bakje en zet apart.
De tomaatjes en knoflook geven super veel smaak aan de saus.
Ik had de garnalen een dag van te voren al in wat knoflookolie met wat zout en peper te marineren in de koelkast gezet, maar dat hoeft niet perse.
Neem een koekenpan erbij en doe hier een scheut olijfolie in. Bak eerst de ui glazig en voeg dan de zongedroogde tomaatjes toe en de zwarte knoflook en bak deze een paar minuutjes mee. Voeg daarna de garnalen toe en bak ze kort mee. Je kunt nu al wat gesneden peterselie toevoegen.
Door minder room en lekker veel kaas te bepruiken krijg je een lekkere dikke saus.
Schenk de room erbij en roer het geheel door. Strooi de Parmsezaanse kaas erbij en laat deze helemaal in de saus smelten. Breng op smaak met zout en peper.
Het voordeel van pappardelle is dat het maar 4 minuutjes hoeft te koken ( uit het versschap dus) Zodra deze gekookt is giet je hem af en schep je de pasta bij de gamba’s in saus.