Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Haal de buitenste bladeren van de bloemkool weg. Verwijder ook het buitenste laagje van de rode uien en sjalotten en snijd deze in kwarten. ( Niet het "kontje" verwijderen anders vallen ze gelijk uit elkaar).
Maak de knolselderij schoon en snijd in partjes.
Kook de bloemkool in ruim water voor 6 minuten en laat dan goed uitlekken.
In een kommetje pers je de knoflooktenen uit. Voeg hier het paprikapoeder, de eetlepel persillade en twee takjes fijn gehakte peterselie aan toe. Prak de zachte roomboter erdoor tot alles goed is vermengd. Breng op smaak met peper en zout.
Neem twee smalle ovenschalen erbij. De ene doe je de rode ui, sjalot en knolselderij in. Druppel hier wat olijfolie, en balsamicoazijn over.
Zet de hele bloemkool in de andere ovenschotel en smeer hem in met de boter. (Houd twee theelepels apart om de broodkruimels in te bakken.) Druppel het sap van 1 citroen over de bloemkool en zet dan beide schalen in de oven voor een minuut of 25. Halfweg bedruip je de bloemkool nog een keer met het vocht in de schaal.
In een koekenpan bak je het brood wat je tot kruim hebt vermalen met de twee theelepels boter.
Haal de schalen uit de oven en zet de bloemkool op een mooie serveerschaal en schep de groenten erbij. Strooi het broodkruim op de bloemkool en maak af met wat fijn gehakte verse peterselie.