Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Neem de courgettes erbij en leg ze één voor één tussen twee houten lepels. Snijd in tot je het hout raakt. Zo krijg je mooie inkepingen en hak je hem niet per ongeluk helemaal door.
Snipper de ui en de knoflook en de rode peper. Neem je koekenpan erbij en bak de ui glazig in wat olijfolie. Voeg de knoflook en de rode peper toe. Schenk de tomatenpulp erbij en roer door.
Doe de linzen in een vergiet en spoel ze af en laat even uitlekken. Voeg toe aan de saus en schep deze in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de courgettes op de saus en smeer de pesto erop. Zorg dat het ook in de inkepingen komt te zitten. Zet voor 30 minuten in de oven.
Voor de laatste vijf minuten strooi je de kaas en panko op de courgettes en zet je de schaal terug in de oven.
Heerlijk Happen!
Het recept voor een huisgemaakte pesto vind je hier.