Wil jij ook een lekker gerecht maken met orecchiette? Deze pasta kun je gewoon gedroogd in de supermarkt kopen. Orecchiette worden vaak gegeten met ragù, de traditionele vleessaus!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Bak het gehakt (zonder olie) in een koekenpan gaar en laat dit vervolgens uitlekken in een vergiet. (Bij gehakt komt altijd heel veel vet vrij en dit wil je niet in je saus hebben)
Snijd de ui, bleekselderij en wortel fijn.
Pak een diepe pan (bij voorkeur een grote hapjes- of braadpan) en verhit hier een klein scheutje olijfolie in.Bak de ui, bleekselderij en wortel voor ongeveer 5 minuten
Voeg vervolgens het gehakt toe en bak heel kort mee. Blus af met de witte wijn en laat koken tot dat de witte wijn bijna verdampt is.
Voeg vervolgens de passata en het water toe, samen met wat peper en zout. Roer goed door en zet een deksel op de pan en laat dit op laag vuur voor 2 tot 2.5 uur koken
Notitie: Mocht je saus te snel indikken, dan kun je weer wat water toevoegen. Mocht je saus niet snel indikken en te vochtig blijven kun je eventueel wat bloem toevoegen.
Het vocht moet zo goed als verdampt zijn en er moet een vleessaus ontstaan zijn.
Kook vervolgens de orecchiette in een pan met water en 1 tl zout. De orecchiette hebben ongeveer 14 minuten nodig om te koken.
Giet af de pasta af, doe terug in de pan en voeg de saus toe. Roer goed door en serveer met Parmezaanse kaas.