Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Schil de aardappels en pastinaken. Hak de kont van de venkel. Snijd alle groenten in kleine blokjes en doe in een grote pan. Voeg wat zout toe en kook het geheel tot de groenten gaar zijn. In 15 tot 20 minuutjes.
Neem je koekenpan erbij en bak hier eerst de spekjes krokant in. Schep ze uit de pan en zet apart. Schenk bijna al het vet uit de pan in een kommetje, in het overgebleven vet bak je de paddestoelen met een gesnipperd knoflookteentje.
Blus af met de wijn en roer een theelepel maizena in de pan om het geheel te binden. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappels,venkel en pastinaak af en neem je stamper erbij. Voeg een beetje vet van het spek toe en eventueel wat nootmuskaat. Stamp tot een grove stamppot.
Schep de paddestoelen incl saus op de stamppot en garneer met wat verse peterselie en de krokante spekjes.