Een "oliebol anders" een hartige oliebol gemaakt met kreeft en bouillon. Zo krijg je een heerlijke hartige bol die perfect past bij een heel fijn bubbeltje.
250gram kreeftenvlees - ( mag ook gambavlees zijn)
250mlvisbouillon - ( mag van een blokje zijn )
250 mlwater
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Maak het beslag volgens de verpakking, gebruik alleen de helft van het water en vul dit aan met de visbouillon.
Door het beslag roer je ongeveer een theelepel piri piri kruiden (of naar smaak).
Spatel het in stukjes gesneden kreeftenvlees of gambavlees erdoor en laat dan het beslag 45 minuten rijzen. ( Tijdens of na het rijzen niet meer spatelen of iets toevoegen! )
Als het beslag gerezen is kun je beginnen met het bakken van de bollen. Schep het beslag met een ijsschep of met 2 eetlepels voorzichtig in de warme olie ca 170 graden) en bak de bollen in ca 5 minuten goudbruin.
Schep het beslag met een ijsschep of met 2 eetlepels voorzichtig in de warme olie ca 170 graden) en bak de bollen in ca 5 minuten goudbruin.
Om het plakken van het beslag aan de lepels tegen te gaan is het handig de lepel regelmatig in wat heet water te reinigen. Draai de bollen regelmatig om.
Oliebollen zijn het lekkerst als ze gebakken worden in een mengsel van Ossewit en olie. Na het bakken de bollen uit laten lekken op keukenpapier.