Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Kook de aardappels circa 20 minuten in water met zout tot ze zacht zijn. Pureer de aardappels fijn en glad. Er mogen geen stukjes meer in zitten. Voor perfect gladde puree gebruik ik zelf een vork.
Meng de aardappelpuree met "ProefPeru" aji amarillo pasta, limoensap, olie en wat zout. Hij krijgt een prachtige gele kleur door de pasta.
Neem een kom erbij en doe hierin de wortels, rodebiet, selderij, maïs en meng het samen met de mayonaise. Breng op smaak met wat peper en zout.
Met behulp van een kookring maak je een torentje. Zet de kookring op het midden van een bord. Doe er eerst een glad en gelijkmatig laagje aardappelpuree in. Gevolgd door plakjes avocado, dan een laag groentensalade en tot slot weer een laagje aardappelpuree. Trek vervolgens de kookring voorzichtig omhoog.
Als extra's kun je de bovenkant van het torentje versieren met bijvoorbeeld extra reepjes tomaat, plakjes gekookt ei of een avocado-roos.
Heerlijk Happen!
De Proef Peru ají amarillo is een gele Peruaanse peper pasta. Bereid met pure ingrediënten en zonder toevoegingen.Met deze medium hete smaakpunchmet een fruitigaroma maak je heerlijke gerechten. Perfect bij aardappelen, stoofschotels of in sauzen en dressings.