Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Kook vooraf de rijst zoals je het gewend bent. Laat afkoelen zonder deksel zodat je met ‘koude’ rijst aan de slag kunt.
Kook de kip en snijd daarna in kleine blokjes.
Snipper de ui en de knoflookteentjes . Snijd de lente-ui in ringetjes. Zet deze ingrediënten vast klaar op een bord. Snijd ook de kip in kleine stukjes en leg dit erbij.
Verwarm wat olie in de wok en fruit hierin de stukjes vlees tot het een mooi bruin kleurtje krijgt.
Voeg de gesnipperde ui, knoflook en sambal en de trassi toe. Roer alles goed om.
Als de ui glazig ziet, voeg je de lente-ui toe.
Schep dan de gare rijst in gedeeltes erbij en vermeng dit met de ingrediënten. Giet de zoute Chinese ketjap en de zoete ketjap manis erbij. Breng op smaak met wat zout. Roer goed om en verwarm op deze manier alle rijst.
Voeg eventueel naar smaak nog wat ketjap toe.
Heerlijk Happen!
Een aantal tips van Cynthia:-Bak per persoon een spiegelei en leg dit op elk portie nasi goreng.-Ook kun je een omelet in reepjes snijden en dit erbij serveren.-Lekker met wat atjar, komkommer of zure uitjes. Schijfjes tomaat ook prima!-Gefruite uitjes en/of kroepoek smaken hier ook heel goed bij.-Je kunt ook wat prei of ander restjes groenten toevoegen. Bijvoorbeeld Chinese kool, spitskool, witte kool…-Kies je voor een vegetarische versie laat de trassi en de kip dan weg.