Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst het glazuur. Neem je sauspan erbij en doe hierin de saké,mirin, sojasaus, en oestersaus en roer goed door. Breng aan de kook en laat een 10 tot 15 minuutjes inkoken.
Dep de vis droog en strooi de bloem op de huid van de heek strooi hier ook de sesamzaadjes op.
Verhit de koekenpan en doe er olijfolie in, bak de heek eerst op de huid en draai na een minuut of twee om, om hem dan nog een minuutje op de andere kant te bakken.
Het glazuur in de sauspan is nu nog redelijk vloeibaar. Meng de maizena met de bouillon en voeg dit al roerend toe. De saus zal nu binden tot een licht stroperige saus.
Bak heel kort de zeekraal in een koekenpan met wat olijfolie.
Neem de schalen erbij en leg de heek er in. Schenk de Kantonese saus erbij en decoreer het geheel met een eetbaar viooltje. (* zie notities)
Heerlijk Happen!
Heek koop je bij je vishandel, is hij niet leverbaar dan kun je hem vervangen door bijvoorbeeld: kabeljauw, heilbot of een andere witvis. Ter decoratie ( maar wel om op te eten) gebruikte in viooltjes en wat Chinese paddestoelen. Deze zijn meestal niet in de supermarkt te krijgen. Deze bestel je online of bij de groothandel. Je kunt in plaats daarvan wat extra zeewier erbij doen bijvoorbeeld. Serveer dit gerecht met noodles of witte rijst.