Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
In een deegmachine mix je eerst 300 ml lauwwarm water met de gist, de suiker en het zout. Daarna voeg je de bloem toe. Mix het eerst 5 minuten op de lage stand en vervolgens op een iets hogere stand tot er een mooie deegbal is ontstaan. Laat het deeg in een kom met plastic folie erover rusten. Laat het een uur rijzen.
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Verdeel je deeg in balletjes van ongeveer 70 gram. Je kunt ongeveer 20 balletjes maken van het deeg. Vet vervolgens je (schone) aanrecht in met wat zonnebloemolie. Dit doe je zodat het deeg niet aan het aanrecht blijft plakken. Leg een vel bakpapier op een bakblik.
In een kom meng je een ½ liter lauwwarm water met 3 eetlepels suiker. Een andere schaal vul je met de sesamzaadjes.
Pak een balletje en draai hiervan een langwerpig worstje. Kneed de uiteindes aan elkaar zodat je een mooi rondje krijgt. Dit rondje doop je eerst in de kom met suikerwater en vervolgens haal je het door de sesamzaadjes heen. Daarna leg je de koulouri op het bakblik.
Op mijn bakblik pasten 5 koulouri. Dan bak je ze op 180 graden in de oven. Dit voor ongeveer 20 minuutjes tot ze een mooi goudgeel kleurtje hebben.