Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Meng het gehakt in een kom met het 1 tl zout, snuf peper, 1 teentje gesniperde knoflook. Maak hier balletjes van ter grootte van een pingpongbal. Ik kreeg er ongeveer 14 balletjes uit.
Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de gehaktballetjes lichtjes aan. Ze hoeven niet krokant en bruingebakken te zijn, als ze er maar niet meer roze uitzien. Gebruik klein vuur en rol ze heen en weer. Dit heb ik 5 minuutjes gedaan.
Voeg de uisnippers en 1 teentje geperste knoflook toe. Fruit 1 minuutje aan op klein vuur.
Giet nu 3 el ketjap manis in de pan en een halve tl zout, de nootmuskaat en kruidnagel.
Doe het deksel op de pan en laat de balletjes 5 minuten op klein vuur smoren. De kruiden trekken nu in de ketjapsaus.
Laat nu het deksel open en roer de ketjapsaus over de rundergehaktballetjes. Deze gaan hierdoor mooi glanzen. Klaar!
Heerlijk happen!
Tip: Dit gerecht stolt als het afkoelt. Als je dit gerecht later opdient, verwarm het dan even van te voren. Zo krijg je de mooie jus/ketjapsaus weer terug! SELAMAT MAKAN!