375mlbloedsinaasappelsap - van verse bloedsinaasappels
3eigeel
80gramroomboter - in blokjes
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst de "single pie crust". Dit een mooie basis voor de bodem.
Neem je keukenmachine erbij en doe hierin de bloem, suiker en zout en mix dit even kort door elkaar. Vervolgens voeg je de boterbokjes toe en elke keer mix je het even kort door elkaar. Als laatste giet je heel langzaam al mixend het ijskoude water toe totdat er een soort deegbal in het apparaat ontstaat. Dan is hij klaar. Neem een stuk vershoudfolie erbij en strooi hier een beetje bloem op, leg daarna de bal erop en sla hem een beetje plat. Daarna gelijk in de koelkast leggen, minstens een half uur.
Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit. Neem je taartvorm erbij en beboter deze een beetje. Duw het deeg goed in de hoeken en verdeel over de hele vorm. Zet hem daarna weer eventjes terug in de koelkast om op te stijven.
Verwarm je oven voor op 220 graden.
Haal de taartvorm uit de koelkast en met een vork prik je gaatjes op de bodem. Leg dan een velletje bakpapier op het deeg. Hierop leg je bijvoorbeeld bonen. ( We gaan blind-bakken dus zonder de curd op het deeg, alleen het deeg bakken dus). Bak het deeg voor een minuutje of 15, haal dan uit de oven en verwijder het velletje bakpapier en de bonen. Zet nog een 5 minuten terug in de oven. LET OP: we bakken 5 minuten op 220 graden, dan verlagen we de temperatuur naar 190 graden.
Laat de bodem daarna helemaal afkoelen.
De curd maken:
Neem je sauspan erbij en doe hierin de suiker, de maizena en het bloedsinaasappelsap. Breng al roerend aan de kook tot het dikkig wordt en bubbelt.
Doe de ei-gelen in een kom ( het eiwit kun je evt gebruiken voor meringues) Giet de helft van de bubbelende suikermix erbij en roer het helemaal door. Schep het dan weer in de sauspan erbij en blijf roeren tot alles goed is gemixt en dik is geworden. 2-3 min
Haal dan de pan van het vuur af en voeg de blokjes boter toe blijf roeren tot ze helemaal opgelost zijn.
Giet of schep de curd in de taartbodem.
Decoreer met een paar plakjes bloedsinaasappel en munt en zet in de koelkast voor minimaal 4 uur.
Een mooie stevige curd ziet eruit zoals hier op het plaatje.