Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem je pan erbij en doe hier de kippenbouillon en melk in. Breng aan de kook en strooi het maismeel erin. Roer het geheel goed door elkaar.
Zet je vuur laag en laat 10 minuten koken. Blijf regelmatig roeren zodat het meel niet verbrandt.
Voeg de boter, Parmezaanse kaas, blaadjes tijm en wat peper en zout naar smaak toe en roer nogmaals goed.
Neem een schaal bekleed met bakpapier erbij en schep het mengsel erin. Strijk glad tot het ongeveer een centimeter dik is. Dek af met wat huishoudfolie en zet in de koelkast en laat twee uur afkoelen/opstijven.
Verwam je oven op voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier en bestrijk met wat olijfolie.
Snijd de afgekoelde plak polenta in reepjes en leg ze op het bakblik, bestrijk ze met een kwastje met nog wat olijfolie en bak ze dan in 15-20 minuten goudbruin. Halfweg even keren. Serveer met een knoflooksausje of gewoon een fijne mayonaise.