Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd een kruisje in de tomaten. Leg ze een paar minuten in een pan met kokend water. Schep ze uit de pan en haal voorzichtig het velletje eraf. Hak het vruchtvlees fijn, de zaadjes hoef je niet weg te doen.
Snipper de ui en de knoflooktenen.
Verhit je stoofpan en doe een flinke scheut olijfolie erin. Doe de tomaten, ui en knoflook en tomatenpuree, 1 el paprika, 1 el persillade erbij en bak het op hoog vuur voor een aantal minuutjes. Verlaag dan de temperatuur en voeg 300 ml water toe. Laat rustig pruttelen terwijl je de gehaktballetjes gaat draaien.
Neem een kom erbij en doe hier het gehakt in. Voeg de rest van de specerijen/ kruiden toe en mix het geheel goed door elkaar. Draai kleine balletjes van het gehakt.
Voeg de doperwtjes en de krieltjes toe aan de pan met saus en laat deze meepruttelen tijdens het draaien van de balletjes.
Voeg de balletjes toe aan de pan en laat ze gaar worden in ongeveer 15 minuutjes.
Vind je de saus te waterig voeg dan een papje van 1 el maizena en 2 el water toe en roer tot de saus meer gebonden is.