Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Schil de bakbananen en snijd in stukjes. Bak ze vervolgens in een frituurpan tot ze van binnen goed gaar zijn en pureer het met behulp van een stamper in een grote vijzel of een kom.
Bak ondertussen de gerookte spekjes bruin met een beetje olie en laat het even afkoelen. Voeg de spekjes met de olie uit de pan toe aan de kom of vijzel en meng goed met de gestampte banaan. Vervolgens maak je ballen zo groot als je hand. ( mag ook iets kleiner bijv als een golfbal ).
Bak de drie speklappen met zout en peper naar smaak. Ze hoeven niet helemaal uitgebakken te zijn.
Hak / snipper alle ingrediënten voor de cocona aji en voeg samen met het sap van de limoenen in een kommetje. Dit is een lekkere salsa die je bij de tacacho serveert.
Serveer de ballen op een schal met een stukje spek erbij.
Heerlijk Happen!
Voor de cocona aji wordt normaal de vrucht van de Orinoco appel gebruikt. Deze is helaas niet zo maar te verkrijgen in Nederland dus vervangen we het door cherry tomaatjes.