Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Snijd de kippenpoten in twee delen, de dij en de drumsticks. Kruid ze met kipkruiden en wrijf goed in.
Zet je bbq aan en zet de paella pan in de uitsparing. Voeg wat olie toe aan de pan en bak op middelhoog vuur de kip. Als de kip zo goed als gaar is leg je deze op het rooster erboven zodat ze nog verder meegaren.
Voeg de paprika, ui en doperwten toe aan de pan en bak voor een paar minuutjes.
Dan kan de tomatenpulp erbij en de saffraan met het water waarin de draadjes hebben geweekt. Roer even door en giet de bouillon erbij.
Dan kan de paella rijst erbij en roer het geheel goed, breng aan de kook en laat het rustig staan zodat de rijst al het vocht in zich kan opnemen. Zo nu en dan even voorzichtig roeren.
Tegen het einde aan ( ergens tussen de 25 en 30 minuten) als de rijst bijna gaar is voeg je de chorizo en de zeevruchten en kip toe en laat je deze even meewarmen. De temperatuur in de gas bbq is ongeveer tussen de 180 en 200 graden.
Serveer met bijvoorbeeld wat verse peterselie en citroen schijfjes.
Heerlijk Happen!
Niet iedereen heeft natuurlijk een BBQ als deze, je kunt het ook op een open vuur bbq maken.