1blikje croissantdeeg - uit het koelschap bijv Danerol
2verse peterselie takjes
bakspray - van bijvoorbeeld Dr Oetker
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem de pan erbij en doe hier een liter water in en breng aan de kook. Zet een kruis op de bolle kant van de tomaat. ( Niet het gedeelte waar het kroontje zit ). Schep met een schuimspaan de tomaten in de pan en laat ze een paar minuutjes weken. Je zult zien dat het velletje scheurt. Haal ze weer uit de pan met de schuimspaan en laat even afkoelen.
Trek het velletje van de tomaten, snijd ze in kwarten en haal de pitjes eruit. Het vruchtvlees wat overblijft snijd je in kleine blokjes.
"Plop" het croissantdeeg blik open en rol het deeg uit. Het deeg is al verdeeld in drie stukken. Duw de gaatjes dicht. Leg over de breedte van het deeg een plakje ontbijspek, wat blokjes tomaat en geraspte kaas. Rol op.
Verwam je oven voor op 180 graden.
Snijd de rol in de lengte door het midden en rol op.
Spray wat bakspray in je muffinvorm en duw voorzichtig de cruffins in de vormpjes. Strooi nog wat kaas op de cruffins.
Zet in de oven voor 15 tot 18 minuutjes tot het deeg mooi goud bruin is.
Serveer met nog wat tomaat op de top en wat verse fijngehakte peterselie.