Deze fijne hapjes kosten alleen maar een beetje tijd maar verder geen moeite! Vul ze zoals in dit recept met gehakt, maar laat je fantasie gaan en vul ze met alles wat jij lekker vindt!
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem de mengkom erbij en doe hierin de bloem en de boter. Meng met je vingers het deeg tot het broodkruimels lijken meng daarna de persillade, de zure room het ei en het zout erdoor en kneed het tot een deeg. Verpak in vershoudfolie en leg voor een half uur in de koelkast.
Snipper de ui, snijd de paprika in kleine blokjes en pak een koekenpan erbij.
Rul het gehakt met de persillade, chilipoeder en voeg na enkele minuten de ui en de paprika toe en bak mee tot het gehakt helemaal geruld is.
Haal het deeg uit de koelkast en rol het tussen twee vellen bakpapier met een deegroller uit tot ongeveer een halve cm dikte.
Steek met een glas rondjes uit het deeg, let op het is een beetje een plakkerig deeg, je kunt eventueel een klein beetje bloem erop strooien.
Leg een bakplaat met bakpapier bekleed klaar, neem één rondje erbij en schep een halve eetlepel gehaktmix in het deeg en vouw het dicht. Leg op de plaat en duw met een vork de empanadas dicht. Herhaal tot al het deeg op is.
Bestrijk met melk en zet in een voorverwarmde oven op 200 graden. Bak voor ongeveer 20 minuutjes tot het mooi goudbruin is. Je kunt ze zowel koud als warm eten.