Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Leg een schoteltje in de koelkast voordat je begint, hier kunnen we straks de stollingstest op doen.
Haal alle takjes van de kersen en was ze. Neem je ont-pitter erbij en ontpit de kersen. Snijd ze daarna in kwarten.
Neem een pan erbij en doe hier de kersen en het sap van 1 citroen, en de koekkruiden in en breng het geheel aan de kook. Voeg de suiker en kaneelstokjes toe en roer goed door. Laat het geheel 4 minuten koken. Met je staafmixer pureer je de jam tot je geen grote stukken meer hebt. ( haal de stokjes kaneel uit de jam)
Neem het schoteltje uit de koelkast en schep een beetje jam erop, laat even een minuut staan. ( laat de jam in de pan ondertussen op minimaal vuur staan) Kantel het schoteltje, als de jam blijft liggen dan is hij goed gestold. Druipt het teveel kook de jam in de pan dan nog iets langer.
Haal de kaneelstokjes uit de pan en schenk de jam in de 2 gesteriliseerde glazen potten. Vul tot bijna aan de rand. Schroef het deksel erop en zet op de kop voor een minuut of 5, daarna draai je hem weer terug en laat verder afkoelen.
Heerlijk Happen!
Je kunt je glazen potten in de vaatwasser wassen en dan gebruiken. Als je net als ik een stoomoven hebt kun je je glazen potten steriliseren op 100 graden.