Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Neem de mosselen erbij en was ze onder koud stromend water goed schoon. Borstel eventueel ook de buitenkant van de schelpen schoon. We zijn zo secuur omdat we straks van het kookvocht bouillon maken.
Neem een grote pan erbij en doe hierin de olijfolie en de teentjes knoflook. Voeg de mosselen toe en zet het vuur hoog. Schenk de wijn erbij en kook de mosselen 5 tot 6 minuutjes tot de schelpen open staan.
Neem een fijne zeef erbij en leg deze in een grote kom, giet de mosselen hierin af, we willen al dat vocht bewaren!
Haal de mosselen uit de schelp en doe ze in een schaaltje.
Zet ondertussen een pan met water en zout op en breng het water aan de kook voor de pasta.
Rasp de Pecorino en Parmezaanse kaas met een rasp of microplane en voeg dit samen met 200 ml van het mosselkookvocht in een kom. Mix het geheel tot een gladde saus. ( Er komt ongeveer een halve liter vocht uit de pan).
Neem een schone pan erbij ( of was even snel de pan af waar je de mosselen in hebt gekookt ) en zet op middelhoog vuur. Bak op de droge bodem de ½ el peperkorrels van de pepermolen tot het begint te geuren.
Schenk 100ml van het kookvocht erbij en voeg de mosselen toe. Giet de pasta af en schep deze in de pan erbij en voeg ook de Pecorino-Parmezaanse-mix toe. Het kan een beetje waterig lijken, maar roer voorzichtig met een tang, het zetmeel van de pasta gaat je saus indikken. Voeg de peterselie toe en roer goed door.