Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Je kunt voor de bereiding van het deeg een Kichenaid gebruiken. Mocht je deze niet hebben dan is een kom en een houten lepel ook voldoende!
Doe het water in de kom en laat hierin het biergist oplossen. Voeg de olijfolie toe en meng dit goed.
Voeg de helft van de bloem toe en meng dit tot een smeuïge massa. Voeg vervolgens het zout en de suiker toe, meng nog een keer goed en voeg beetje bij beetje (tijdens het mengen) de rest van de bloem toe.
Ga vervolgens verder met de hand en kneed het deeg tot een luchtige massa. Mocht het deeg te plakkerig zijn, voeg dan nog wat bloem toe.
Mocht je meerdere platen maken verdeel het deeg dan in gelijke delen. Pak de bakplaat en schenk hier een scheut olijfolie op. Leg het deeg op de olie, draai het vervolgens om zodat beide kanten met olie bedekt zijn. Zo droogt het deeg niet uit. Laat het deeg een uurtje rijzen.
Laat de gepelde tomaten ondertussen uitlekken in een vergiet. Pureer het vervolgens met een staafmixer samen met de kappertjes.
Als het deeg klaar is met rijzen, druk het dan richting de rand zodat het geleidelijk wordt verdeeld. Zorg er voor dat de rand een beetje omhoog staat.
Bedek de pizza met tomatensaus, gesneden blokjes mozzarella en oregano. Schenk nog een scheutje olijfolie over de pizza en doe de pizza in een voorverwarmde oven op 240 graden voor ongeveer 15 minuten.
Zorg ervoor dat rand krokant is, de mozzarella gesmolten is en de bodem goed los komt.