Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Pak een grote kom en doe hier de kikkererwtenmeel in. Voeg beetje bij beetje het water toe en meng dit met een garde, zodat het één geheel wordt.
Dek de kom af met folie en laat het mengsel voor minimaal 5 uur rusten (een nacht is het beste). Dit kun je het beste een avond van te voren doen.
Als je het mengsel hebt laten rusten, verwijder dan de folie en roer het opnieuw goed door. Er kan wat schuim ontstaan door het roeren, verwijder dit met een schuimspaan of eetlepel. Voeg vervolgens al roerend de olijfolie en het zout toe.
Verwarm je oven voor op 230 graden.
Pak een ovenplaat met een hoge rand van ongeveer 32 diameter. Bestrijk de plaat royaal met olijfolie.
Voeg 2,5 soeplepel van het kikkererwten beslag toe. Mochten er bellen ontstaan, pak dan een vork en druk deze weg.
Doe de ovenplaat onderin de oven voor 10 minuten op 230 graden. Leg de ovenplaat na de 6-7 minuten op een rooster hoger in de oven voor nog eens 10 minuten. Laat afkoelen en schep de koek uit de ovenplaat.
Garneer met zeezout en rozemarijn of eet gewoon zo!