2blikjes octopus tentakels - ( 230 gram totaal ) van bijv het merk Pepus
4mais tortilla's
1limoen
1 jalapeño peper
6radijsjes
1potje chimmichurri
1rode kool
1sinaasappel
2wortels
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Rasp de wortels schoon en snijd met de mandoline in dunne reepjes. Ook de radijsjes schaaf je voorzichtig in dunne plakjes.
Haal de buitenste bladeren van de rode kool en snijd met een mes wat fijne reepjes van de kool.
Pak je koekenpan erbij en maak de blikjes octopus open. Voeg deze met de olie uit het blikje toe aan de koekenpan. Bak de octopus op laag vuur voor een aantal minuutjes.
Pers de sinaasappel uit en giet het sap bij de octopus en breng op smaak met een beetje peper en zout.
Met een ronde uitsteker steek je uit de mais tortilla's kleine rondjes. Ik haalde 4 rondjes uit één tortilla.
In een andere droge koekenpan verwarm je de kleine tortilla's kort aan beide zijdes. Besmeer ze daarna met de chimmichurri.
Verdeel de stukjes octopus over de kleine taco's en maak af met de verse groenten en wat vers gesneden ringetjes jalapeño. Serveer met wat schijfjes limoen voor een frisse touch aan het octopusvlees.
Heerlijk Happen!
Je gebruikt van de hele rode kool maar een heel klein beetje, snijd de rest fijn en maak er lekkere rode kool met appeltjes mee. Of een fijne koolsalade.