Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Zorg dat je konijnenbouten op kamertemperatuur zijn. Dep ze droog en bestrooi met peper en zout. Verhit je stoofpan en voeg de olijfolie toe. Bak de bouten aan beide zijdes tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en leg ze apart op een bordje.
Strooi de gerookte spek met de gesnipperde knoflook en sjalot in de pan en voeg de takjes tijm en de specerijen toe. Bak dit voor een aantal minuten. Voeg de wortel, venkel, selderij, en champignons toe en bak deze ook een aantal minuten. Blus dan af met de Madeira.
Leg de bouten terug in de pan op de groenten en schenk de fond erbij. ( eventueel wat extra water zodat ze onder staan).
Laat de bouten op laag vuur een uurtje of twee stoven tot het vlees (bijna) van het bot valt.
Haal met een schuimspaan de bouten uit de pan en leg ze op een bord. Schep ook de groenten in een schaal of kom, zo kun je makkelijk de takjes en specerijen uit de groenten vissen.
Schep de groenten weer terug in de pan, haal het vlees van de botten en voeg ook dit weer toe. De saus is nu nog heel "waterig". Die gaan we binden.
Vorm een bal van 50 gram roomboter en 50 gram bloem en voeg telkens een klein beetje toe aan de saus en roer tot de saus de gewenste dikte heeft.
Serveer met een lekkere puree of aardappeltjes.
Heerlijk Happen!
-Laat de stoof nadat hij klaar is een dag staan, hierdoor zal hij nog lekkerder smaken.