Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Was en schil de appels. Verwijder het klokhuis en snijd één appel in dunne partjes en de andere in kleine blokjes.
Was de citroen erg goed onder warm water voor 10 minuten. ( Mocht je een biologische citroen gebruiken is dit niet perse nodig. ) Rasp de schil van de citroen, snijd dan doormidden en pers deze vervolgens uit.
Pak een beslagkom erbij en doe hier de bloem, de suiker, het bakpoeder en de vanillesuiker in.
Meng dit met een handmixer (of in de keukenmachine) en voeg tijdens het mixen de olijfolie, de eieren, de yoghurt, de citroenrasp, citroensap en de limoncello toe. Voeg het zout als laatst toe en meng het geheel tot een glad beslag.
Voeg de blokjes appel toe en roer dit goed door het beslag.
Pak de tulband en vet deze in met boter. Verdeel het beslag in de tulband en strijk glad met een spatel.
Leg de appelpartjes plat op het beslag en druk ze een beetje aan. Zet de tulband in een oven op 170 graden voor ongeveer 55 minuten.
Prik met een satéprikker in de taart om te checken of hij gaar is. Blijft de satéprikker droog, dan is taart klaar.