Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Laat de eendenborst op kamertemperatuur komen. ( Ga voor kwaliteit koop ze bij je keurslager, of de groothandel ).
Bestrooi de binnenkant met wat zout, peper en persillade kruidenmix. Leg een takje tijm op één helft. Leg de andere helft erop. Zorg dat het velletje aan de buitenkant zit.
Pak je keukentouw erbij en bindt de eendenborst op. Om de 2 à 3 cm een touwtje.
Steek het spit door je opgebonden eendenborst heen, en zet de stekers vast in het vlees, of zoals ik deed met een extra touwtje er omheen.
Zet je oven aan en steek de spit in de oven. Ik heb hem op "gemiddelde" temperatuur gezet. ( Dat komt op ongeveer 236 graden in een KitchenAid). Laat hem een 35 minuten draaien. * zie notities
Haal de eendenborst van het spit en laat nog even rusten. Trek de spies eruit en knip de touwtjes los. Verwijder het takje tijm.
Snijd met een scherp mes in mooie dunne plakjes en serveer met bijvoorbeeld cranberrysaus of een mooie jus.
Heerlijk Happen!
Notitie: Ik heb dit recept meerdere keren gemaakt omdat de tijd die nodig is om te garen heel erg af hangt van de dikte van je vlees. De eerste keer grilde ik hem te kort waardoor de binnenkant nog te rauw en te rood was. Het is dus even testen wat het beste werkt in jouw oven. Het recept voor de cranberrysaus vind je hier.