Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We maken eerst het deeg voor de pasta. Meng de semola en de bloem type 00. Stort de bloem over je werkblad en maak een kuiltje (In het Italiaans heet dat fontana) in het midden. Breek de eieren in het kuiltje. Meng met een vork alle bloem met de eieren.
Kneed ongeveer 10 minuten tot je een mooie deegbal krijgt. Je duwt echt flink met je handen het deeg. Bedek daarna met huishoudfolie en leg minimaal 30 minuten aan de kant op kamertemperatuur. Je kunt ondertussen verder met het recept.
Hak de paddestoelen fijn, snipper de sjalot heel fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Pak je koekenpan erbij en doe er een scheutje olijfolie in. Bak de sjalot, paddestoelen en tijm voor een paar minuutjes. Breng op smaak met de persillade. Schep de inhoud in een kom en voeg hier de zachte geitenkaas aan toe. Mix het geheel goed door elkaar, laat staan tot gebruik.
Neem je pastamachine erbij: snijd de deegbol in tweeën. Duw 1 deel plat en draai het eerste lapje deeg door het kleinste getal op je machine. ( nr 1 heeft de grootste opening). Vouw de buitenkanten naar binnen en draai nogmaals door de machineroller met het kleinste getal. Draai daarna het deeg door de machine waar je telkens 1 getal hoger gaat en hierdoor het deeg dus steeds dunner wordt, en de opening steeds kleiner. Stop wanneer het pastavel ongeveer 1 mm dik is.
Leg het vel op je werkblad waar je een beetje semola op gestrooid hebt zodat het niet vastplakt. Vouw het 1 keer dubbel, en vouw dan weer terug. Met je ravioli steker duw je op de ene helft rondjes.
Vul nu die rondjes van het pastavel met kleine hoopjes van de geitenkaasvulling. Elk hoopje bekleed ongeveer 2/3 van je ravioli. Met je vinger die je telkens in een kommetje water doopt maak je de randjes van de ravioli nat. Vouw daarna de andere helft van het pastavel over de hoopjes. Duw de lucht weg rond de pastahoopjes. Steek de ravioli uit met de ravioli steker en duw met je vingers nog even goed de randjes dicht.
Herhaal dit met het tweede deel van de deegbol.
Pak je koekenpan erbij, schenk hier een scheut olijfolie in. Haal de blaadjes van het takje salie. Bak deze kort tot het lekker begint te geuren. Haal ze uit de pan en leg apart. Schep de geitenkaas en mascarpone in de pan en met een garde mix je het tot een gladde saus. Schenk de wijn erbij en breng langzaam aan de kook. Breng op smaak met flink wat vers gemalen zwarte peper. Zet het vuur nu zacht en houd de saus warm.
Zet een pan met water op en breng aan de kook met wat zeezout. Als het water kookt laat je de ravioli voorzichtig in het water glijden en kook je ze enkele minuten, als ze gaan drijven zijn ze klaar.
Schep de ravioli met een schuimspaan uit de pan, even goed uitlekken, en dan in de koekenpan bij de saus. Daarna op de bordjes en garneer met wat van de gebakken salie.
Heerlijk Happen!
Maak je de pasta een dag van te voren, bebloem de schijfjes ravioli dan goed aan de buitenkant zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.