Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd met een scherp mes de bovenkant van de bollen knoflook. Besprenkel met 1 el olijfolie. Wikkel de bollen in aluminiumfolie en zet ze in de oven voor 30-35 minuutjes tot de teentje zacht zijn.
Snipper de sjalot heel fijn en hak de peterselie.
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de gamba’s in 5 min gaar op middelhoog vuur. Zet weg tot gebruik. Breng op smaak met wat (cayenne)peper.
Haal de knoflook uit de oven en laat heel even afkoelen. Knijp de teentjes uit de bollen en voeg toe aan de soeppan. Strooi de gesnipperde sjalot erbij en bak kort met wat olijfolie tot de sjalot glazig is.
Voeg 250 ml groentebouillon toe, breng aan de kook en schenk de room erbij. Met je staafmixer mix je de soep tot een mooie gladde soep.
Schenk de soep in de glaasjes en garneer met de gamba en peterselie.