Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Meng de espresso met de Amaretto en laat dit afkoelen.
Pak een beslagkom en klop hier de slagroom in op.
Meng in een andere kom de mascarpone samen met de gecondenseerde melk. Klopt dit ook nog eventjes met de mixer op, zodat er een lobbig, stevig beslag ontstaat.
Voeg de slagroom voorzichtig toe aan het mascarpone mengsel. Doe dit beetje bij beetje en roer elke keer rustig door met een spatel. ( Het kan zijn dat je niet alle slagroom hoeft te gebruiken, de enige keer is de slagroom namelijk wat dikker dan de andere keer. Je weet dat je voldoende hebt als je beslag nog steeds stevig is maar wel romig en luchtig. )
Pak een (oven)schaal, dompel de savoiardi in het koffie/amaretto mengsel en leg deze hier horizontaal in. Bestrijk de savoiardi met het mascarpone mengsel. Dit kun je doen met een spatel of je kunt dit in mooie stroken doen met behulp van een spuitzak. Bestrooi vervolgens met cacaopoeder.
Maak op dezelfde manier nog een laag met de savoiardi, het mascarpone mengsel en de cacao poeder. Twee lagen zijn voldoende.
Zet de tiramisù voor minimaal 5 uur in de koelkast. Het lekkerste is als je het een nacht laat opstijven. Tip: heb je een etentje, dan kun je de tiramisù ook in kleine glaasje serveren