Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
We beginnen met de visballetjes. Deze moeten een dag in de koelkast staan dus we gaan de vismix voorbereiden om deze de volgende dag te maken. Begin dus eerst met alle ingrediënten voor de visballetjes klaar te zetten.
Pak een koekenpan erbij en doe hierin een laagje water en breng aan de kook. Leg de kabeljauw erin en laat hem langzaam gaar koken. Draai na een aantal minuten even om zodat hij helemaal gaar is. Laat dan uitlekken in een vergiet. Doe het in een grote mengkom en trek het vlees met twee vorken uitklaar.
In een andere kom meng je de maizena, bloem, zout, sjalot, knoflook, masala, peper, lente ui en het bakpoeder. Voeg het water toe en meng nogmaals.
Schep de vis erbij en voeg het losgeklopte ei toe. Mix alles tot er een mooi deeg ontstaat. Dek af met folie en zet in de koelkast.
De saus maken:
Snipper de ui en de knoflook en bak deze samen met de tomatenpuree in het sauspannetje voor een drietal minuten in een beetje olie. Voeg dan het ananassap, de azijn, basterdsuiker, sojasaus, en het chilipoeder toe en met een garde mix je het geheel en laat je het even koken. Voeg dan het maizena papje toe en laat even op laag vuur pruttelen. Je saus is nu klaar, laat staan tot gebruik.
De komkommer maken:
In een pannetje verhit je de azijn met de suiker tot de suiker helemaal is opgelost. Schenk in een schaaltje en voeg de komkommer, knoflook en rode peper toe. Zet weg in de koelkast tot gebruik.
De balletjes maken:
Pak de kom uit de koelkast en zet er een kommetje met wat water erin naast. Je maakt je handen vochtig en rolt zo balletjes tot je deeg op is.
Verhit een 500 ml zonnebloemolie in je wok en frituur hierin je balletjes per ongeveer 5 stuks per keer tot ze goudbruin zijn. ( na het frituren schenk je de olie in een pannetje, je kunt het eventueel nog een keer gebruiken).
Leg ze op een keukenpapiertje om uit te lekken.
Hak de paprika's in blokjes en roerbak ze een 5 minuten in de ( schone ) wok. Schenk de zoetzure saus erbij en schep de balletjes erbij. Even goed mixen en dan gelijk serveren met de komkommer.