Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Breng een pan met water aan de kook en zet een kruis op de bolle kant van de tomaten. Dompel ze onder in het hete water en laat even blancheren. Het vel zal hierdoor los komen te zitten.
Haal de tomaten uit de pan met een schuimspaan en ontvel ze. Snijd ze in kwarten en verwijder de pitjes, daarna in kleine blokjes snijden.
Doe de blokjes tomaat in een kom en voeg hier de gesnipperde knoflook een scheut olijfolie aan toe. Breng op smaak met peper en zeezout en scheur wat blaadjes basilicum en mix deze bij de tomaat.
Snijd de ciabatta in plakken en besmeer beide zijdes met teentje knoflook en dan olijfolie.
Pak de Crispplaat van je Whirlpool combimagnetron erbij en leg hier een paar plakken ciabatta op. Zet de combimagnetron voor een minuut of 3 met de Crispfunctie aan en herhaal met de andere kant van de ciabatta. Nu heb je lekker crispy brood waar je de tomaat-mix op schept.
Heerlijk Happen!
Ik maakte dit recept met mijn Whirlpool combimagnetron met Crispfunctie. Heb jij die nou niet dan kun je de ciabatta afbakken in je gewone oven op 210 graden voor een minuutje of 10.