Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 165 graden. Leg een vel bakpapier in je springvorm.
In je keukenmachine verkruimel je de speculaasjes tot kruim. Meng dat kruim in een kom met de 60 gram gesmolten roomboter. Schep het kruim op de bodem van je springvorm en duw met de bolle kant van een lepel goed aan. Zorg dat je een beetje een opstaand randje hebt in de springvorm. Bak voor 5 minuten in je oven, laat daarna afkoelen.
Doe in de kom van je mixer de roomkaas, 70 gram kristalsuiker, de vanille essence, het citroensap en draai tot als goed gemixt is. Voeg één voor één de eieren toe. Mix tot een mooi beslag.
Schil de appel en snijd in kleine blokjes en mix met 1 el kristalsuiker en een ½ tl kaneel. Laat in het kommetje zitten tot gebruik.
Om de crumble te maken doe je de bloem, roomboter, suiker en koekkruiden in een kom en vorm je met je vingers kruimels.
Pak de springvorm met speculaasbodem erbij en schep hier het beslag in.
Leg voorzichtig op het beslag de stukjes appel en daarom de kruimels. Bak de cheesecake in 30 minuten gaar, daarna afkoelen en in de koelkast voor minimaal 4 uur.
Om de karamelsaus te maken:
Pak een sauspan met dikke bodem erbij en doe hier de suiker in. Schenk de 40 ml water erbij en meng met de suiker zodat alles nat is. Verhit de pan tot middelhoog vuur en blijf erbij staan! Niet roeren, gewoon langzaam laten borrelen tot het een licht gouden kleur heeft.
In een ander pannetje verwarm je de slagroom.
Als de suiker goud van kleur is schenk je de warme slagroom erbij met een siliconen spatel blijf je roeren. ( vuur uitzetten) Dit zal enorm bubbelen en stomen, maar blijf gewoon roeren.
Als al roerend alle bubbels zijn verdwenen schenk je de saus in een sauskommetjes of schaaltje en laat je hem afkoelen.
Als de cheesecake genoeg is opgestijfd kun je de karamelsaus erover schenken. ( deze is dan op kamertemperatuur, en daarna ook in de koelkast te bewaren.)